Raport BCR: Un român are active financiare de 13 ori mai mici decât un german

Postat la 20 martie 2013 19 afişări

Un român are active financiare de 13 ori mai mici decât un german, fiind în principal active ilichide, fapt care ridică probleme majore cu privire la resursele financiare care pot fi utilizate la bătrâneţe, se arată într-un raport al analiştilor economici din cadrul Băncii Comerciale Române (BCR).

Raport BCR: Un român are active financiare de 13 ori mai mici decât un german

 "Plasamentele ilichide de tipul acţiunilor necotate şi alte participaţii sunt predominante în structura activelor financiare ale românilor cu o pondere de 47% în total, faţă de un nivel de 16% în Polonia şi 5% în Germania", se arată în raportul "Implicaţiile economice ale procesului de îmbătrânire a populaţiei României", realizat de divizia BCR Cercetare.

În 2011, aproape o treime din populaţia totală a României era afectată de sărăcie materială severă. Persoanele în vârstă sunt mai vulnerabile faţă de sărăcia severă în comparaţie cu cele cu vârstă sub 65 de ani.

Totodată, potrivit raportului, numai 9% dintre pensionarii români îşi permit în prezent o vacanţă de o săptămână pe an departe de casă, faţă de 76% dintre pensionarii germani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-bcr-un-roman-are-active-financiare-de-13-ori-mai-mici-decat-un-german-10679415
10679415
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.