Raiffeisen pregăteşte un program masiv de reducere a cheltuielilor, care include închiderea unor sucursale

Postat la 15 iulie 2013 51 afişări

Raiffeisen Bank International pregăteşte un program masiv de reducere a cheltuielilor, vizând sume de ordinul sutelor de milioane de euro, care va presupune inclusiv închiderea unor sucursale, a declarat directorul general al băncii austriece, Karl Sevelda.

Raiffeisen pregăteşte un program masiv de reducere a cheltuielilor, care include închiderea unor sucursale

 "Începem un program masiv de creştere a profitului şi reducere a costurilor, inclusiv închideri de sucursale. Vorbim despre sume de sute de milioane de euro", a afirmat Sevelda, citat în ediţia online a Der Standard.

Sevelda a mai declarat, la finele lunii iunie, că Raiffensen trebuie să reducă masiv costurile pentru a menţine profitul la nivelul actual, în contextul unei reveniri lente a economiei în Europa de Est.

Grupul nu intenţionează să se retragă din nicio ţară, iar pe unele pieţe, printre care şi România, vrea să dezvolte afacerile, mai ales pe segmentul de retail, a mai afirmat atunci noul CEO al băncii austriece.

Raiffeisen a anunţat luni lansarea unei oferte pentru răscumpărarea unor obligaţiuni în valoare de 1,5 miliarde euro, garantate de stat şi scadente în 2014. După această operaţiune, banca va fi răscumpărat întreg portofoliul de obligaţiuni garantate de stat emise în urma crizei financiare, de 4,25 miliarde euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raiffeisen-pregateste-un-program-masiv-de-reducere-a-cheltuielilor-care-include-inchiderea-unor-sucursale-11123150
11123150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.