Raed Arafat, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre o eventuală carantinare a persoanelor nevaccinate

Autor: Mediafax Postat la 20 noiembrie 2021 1939 afişări

Raed Arafat, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre o eventuală carantinare a persoanelor nevaccinate

Nu se discută în acest moment despre vaccinarea obligatorie sau despre un lockdown pentru nevaccinaţi în România, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Întrebat, în contextul situaţiei din Austria, care impune vaccinarea obligatorie din 1 februarie, despre situaţia României, Arafat a răspuns că în acest moment la CNSU nu există o astfel de abordare.

„Austria şi alte ţări discută de obligativitatea vaccinării, sunt şi unele măsuri mai dure acolo unde acum este o creştere a valului şi a cazurilor noi. Noi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor şi sigur că şi datorită măsurilor şi poate că şi populaţia devenit mai atentă. Totuşi trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. Totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. În acest moment nu este pusă pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinarea obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinaţi”, declară şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Austria reintroduce de luni lockdown-ul total, iar vaccinarea devine obligatorie începând cu 1 februarie. Lockdown-ul va dura de la 10 la 20 de zile, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg.

În replică, partidele de opoziţie pregătesc proteste masive, sâmbătă, la Viena, în contextul noii carantine generale decise de cancelarul Alexander Schallenberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
romania,
vaccinare,
raspuns,
refuz,
departament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.