PwC: Preţul aurului va creşte în acest an la 2.000 dolari pe uncie

Postat la 19 ianuarie 2012 12 afişări

Companiile miniere de extracţie estimează că preţul aurului va creşte în acest an până la 2.000 dolari pe uncie, potrivit unui raport al PricewaterhouseCoopers (PwC).

"Având în vedere volatilitatea pieţei, inclusiv recenta scădere a preţului aurului, acele companii care au rezerve substanţiale de lichiditate şi apetit pentru achiziţii vor avea iniţiativa în 2012. Acestea vor putea să preia jucători mai mici şi mai vulnerabili la fluctuaţiile pieţei şi care au dificultăţi în a-şi asigura finanţarea", a spus Alexandru Lupea, partener, servicii de audit, liderul grupului de servicii pentru industria energetică, minieră şi de utilităţi al PwC România. Astfel, 80% din companiile intervievate de PwC au spus că se aşteaptă ca preţul aurului să crească la 2.000 dolari uncia.

Cititi mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
investitii,
aur,
pret,
uncie
/actualitate/pwc-pretul-aurului-va-creste-in-acest-an-la-2-000-dolari-pe-uncie-9158797
9158797
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.