PROTESTUL mamelor! „Au fost trei copii într-un pat de spital, ceea este de neconceput. Mi-am luat imediat copilul acasă şi am mers la un spital privat”

Postat la 08 martie 2017 162 afişări

PROTESTUL mamelor! „Au fost trei copii într-un pat de spital, ceea este de neconceput. Mi-am luat imediat copilul acasă şi am mers la un spital privat”

30 de părinţi au protestat marţi după-amiază împotriva condiţiilor mizere de la spitalul Judeţean din Arad unde au stat şi câte trei copii într-un pat.

Spre comparaţie, senatorul PSD Şerban Nicolae a spus că nu i se pare normal ca cei condamnaţi pentru corupţie să stea câte trei în pat şi trebuie eliberaţi. Bolnavii care stau câte trei în pat ce ar trebui să facă?

Protestul mamelor poate fi şi o reacţie la protestele civice împotriva corupţiei arătând că românii s-au cam săturat de explicaţii că nu se poate.

Acţiunea a avut loc după ce Cristina Rusu, mamă a unei fete de patru ani şi jumătate, a povestit într-o scrisoare deschisă experienţa de la această secţie unde a ajuns la finele săptămânii trecute, informează vocea.biz.

”Am fost opt persoane într-un spaţiu care nu se poate numi salon de spital. Pe secţie era o singură asistentă, care nici nu avea timp să se ocupe de copii. Practic, fiecare copil bolnav era pe cont propriu. Toate mamele care aveau copii pe secţie au fost revoltate. Nu primeau tratament la timp, nu le băga nimeni în seamă”, a povestit arădeanca.

Ea a numit spitalul ”un lagăr de exterminare”, din care a fost nevoită să îşi retragă copilul bolnav de enteroviroză pe propria răspundere, alegând un tratament în regim privat.

”Nu pot accepta că trăiesc într-un oraş mare şi să nu beneficiez de sistemul medical de stat. Fetiţa mea a ajuns la spital ca o legumă, dar mi s-a spus că nu mi se face nicio investigaţie medicală până luni, când vine medic, şi că am noroc dacă atunci va fi văzută de vreun doctor. Nu a primit nici antitermic pe motiv că nu înghite pastile la patru ani şi jumătate”, a adăugat Cristina Rusu.

Alţi părinţi au relatat cazuri asemănătoare, povestind despre condiţiile necorespunzătoare şi aglomeraţia din saloane. ”În weekend-ul trecut au fost trei copii într-un pat, ceea este de neconceput. Mi-am luat imediat copilul acasă şi am mers la un spital privat”, a spus un tată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
copii,
copil,
mame,
privat,
protest,
refuz,
conditii,
coruptie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.