Eurostat: PIB-ul României a înregistrat cea mai mare creştere din UE în trimestrul patru din 2016

Postat la 07 martie 2017 325 afişări

Produsul Intern Brut (PIB) al României a înregistrat cea mai mare creştere din statele Uniunii Europene, de 4,8%, în trimestrul patru din 2016, comparativ cu acelaşi trimestru din 2015, potrivit unui raport publicat marţi de Eurostat.

Eurostat: PIB-ul României a înregistrat cea mai mare creştere din UE în trimestrul patru din 2016

Volumul PIB-ului din România a crescut cu 1,3% în trimestrul al patrulea din 2016, comparativ cu trimestrul anterior, înregistrând a doua creştere din statele Uniunii Europene, după Polonia, care a raportat un plus de 1,7%.

Produsul Intern Brut ajustat sezonier a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,5% în statele membre UE, în al patrulea trimestru din 2016 comparativ cu trimestru precedent, potrivit Eurostat. În al treilea trimestru din 2016, PIB-ul a crescut cu 0,4% în ambele zone.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.