Proiectele de drumuri cu finanţare UE vor fi principalul motor de creştere în construcţii

Postat la 17 mai 2012 16 afişări

Sectorul construcţiilor civile va fi principalul motor de creştere al industriei construcţiilor din România în următorii ani, datorită proiectelor de infrastructură cu finanţare europeană, potrivit unui studiu prezentat joi de compania poloneză de cercetare PMR.

Potrivit estimărilor din studiu, cifra de afaceri din sectorul construcţiilor civile s-a majorat anul trecut cu 16%, la 35 miliarde lei (8,3 miliarde euro), în special datorită proiectelor de infrastructură rutieră, segment care şi-ar putea menţine trendul ascendent până în 2015.

Construcţiile rezidenţiale şi nerezidenţiale au înregistrat scăderi anul trecut şi rămân într-o situaţie dificilă. Sectorul lucrărilor de infrastructură rutieră nu a avut scăderi semnificative în 2009 şi 2010, în pofida declinului economic sever remarcat în România, şi a crescut anul trecut la 18,7 miliarde lei (4,4 miliarde euro), cifră de afaceri de aproape nouă ori mai mare faţă de nivelul din 2002 şi cu peste 20% mai ridicată decât în 2010, potrivit PMR.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constructii,
finantare,
motor,
pmr
/actualitate/proiectele-de-drumuri-cu-finantare-ue-vor-fi-principalul-motor-de-crestere-in-constructii-9638058
9638058
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.