Profesoară din Rusia, arestată după ce elevii au reclamat-o că e anti-război

Autor: Laura Buciu Postat la 02 aprilie 2022 29 afişări

O profesoară din Rusia a fost arestată după ce a fost reclamată la poliţie de către elevii săi pentru că a făcut comentarii împotriva războiului, potrivit presei locale, citate de BBC.

Profesoară din Rusia, arestată după ce elevii au reclamat-o că e anti-război

Adolescenţii din Penza, oraş situat în sudul ţării, ar fi înregistrat o conversaţie cu Irina Gen, profesoara lor de limba engleză, pe 18 martie.

Se pare că erau supăraţi că o excursie sportivă planificată în Republica Cehă nu a mai avut loc şi i-au cerut părerea profesoarei Irina Gen.

Potrivit unei presupuse transcrieri a conversaţiei publicate de site-ul Meduza, aceasta a spus că a fost corect că excursia a fost anulată şi că astfel de lucruri vor continua să se întâmple până când Rusia „va începe să se comporte într-un mod civilizat”.

Femeia în vârstă de 55 de ani a comparat ţara cu Coreea de Nord şi „a exprimat o opinie despre războiul din Ucraina diferită de cea oficială”, a precizat Meduza.

Irina Gen ar putea fi pasibilă de o amendă de până la 60.000 de dolari sau de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profesor,
rusia,
război

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.