Produsele de import ar putea începe să dispară din Grecia, din cauza riscului de neplată

Postat la 31 mai 2012 10 afişări

Grecii şi companiile elene riscă să nu mai aibă acces la anumite bunuri importate, după ce Euler Hermes, cel mai mare asigurător de credit comercial, a anunţat că nu mai acoperă livrările de bunuri către Grecia din cauza riscurilor ca ţara să iasă din zona euro, iar companiile să intre în default.

Euler Hermes, unitate a gigantului german Allianz, a luat decizia în urma creşterii semnificative a riscurilor asociate exportului către Grecia, se arată într-un comunicat transmis de compania de asigurare.

Totuşi, scenariul de bază al Euler Hermes este că Grecia va rămâne în zona euro, a precizat compania.

"Vom acoperi livrările aflate în derulare, cât şi tranzacţiile comerciale interne", a declarat pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al Euler Hermes, Bettina Sattler, precizând că nu vor fi acoperite viitoarele contracte de export către Grecia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Produse,
Grecia,
risc de neplată
/actualitate/produsele-de-import-ar-putea-incepe-sa-dispara-din-grecia-din-cauza-riscului-de-neplata-9691979
9691979
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.