Producţia de panouri solare se confruntă cu o dilemă majoră

Postat la 25 ianuarie 2022 5880 afişări

Producţia de panouri solare se confruntă cu o dilemă majoră

Omenirea are nevoie să folosească cât mai multă energie verde, însă producţia de panouri solare vine la pachet cu o dilemă.

Producţia de panouri solare ar putea să atingă până în 2050 un necesar de jumătate din producţia de aluminiu a întregii lumi. Însă nu asta este cea mai mare problemă.

Spre deosebire de metalele mai preţioase, cum ar fi litiul şi cobaltul, utilizate în bateriile reîncărcabile, deficitul de aluminiu nu este o problemă; de fapt, aluminiul este cel mai abundent metal de pe Pământ.

Însă, producţia de aluminiu pur care este utilizat în cadrele panourilor solare vine cu un cost enorm de energie care s-ar putea traduce în emisii poluante.

Producţia de panouri solare se bazează mult pe producţia de aluminiu

Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, se estimează că panourile solare vor furniza aproximativ o treime din cererea totală de energie electrică a lumii până în 2050. În 2019, puţin peste 2% din electricitatea globală a provenit din astfel de panouri, acestea producând cea mai ieftină electricitate din istorie, iar cererea de panouri solare a ajuns la un nivel record.

Cititi mai multe pe www.descoperă.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panouri solare,
energie verde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.