Procesul criminalului din Oslo: Anders Behring Breivik compare în justiţie, acuzat de uciderea a 77 de persoane în iulie 2011

Postat la 14 aprilie 2012 7 afişări

Anders Behring Breivik compare în faţa justiţiei norvegiene începând de luni pentru "acte de terorism", la aproape nouă luni după ce a ucis 77 de persoane, un masacru ce a traumatizat paşnica naţiune scandinavă.

Dacă vinovăţia sa nu lasă loc de îndoială - chiar dacă refuză să pledeze vinovat, extremistul de dreapta îşi recunoaşte faptele -, principala miză se învârte în jurul sănătăţii sale mentale şi, prin urmare a sorţii sale: azil sau închisoare? La 22 iulie 2011, Breivik a ucis opt persoane detonând o bombă la baza turnului care adăposteşte sediul premierului, absent din clădire la momentul respectiv. Apoi, deghizat în poliţist, el a împuşcat cu sânge rece, timp de peste o oră, tineri laburişti reuniţi în tabăra de vară de pe insula Utoeya, în apropiere de Oslo. Atacul s-a soldat cu 69 de victime, în principal adolescenţi prinşi în capcană lângă un lac cu ape îngheţate.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criminal,
norvegia,
justitie,
acuzatii
/actualitate/procesul-criminalului-din-oslo-anders-behring-breivik-compare-in-justitie-acuzat-de-uciderea-a-77-de-persoane-in-iulie-2011-9523936
9523936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.