Primul tratament împotriva Covid-19 autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Postat la 25 iunie 2020 487 afişări

Primul tratament împotriva Covid-19 autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a recomandat ca medicamentul anti-viral remdesivir să fie autorizat pentru a trata pacienţii cu COVID-19 în Uniunea Europeană.

"Remdesivir este primul medicament COVID-19 recomandat pentru autorizare în UE", a declarat agenţia într-un comunicat.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA a declarat că va fi testat pe adulţi şi adolescenţi de la vârsta de 12 ani cu pneumonie care necesită oxigen suplimentar.

Remdesivir a fost apreciat şi de preşedintele american Donald Trump precum şi de alţi oficiali din domeniul sănătăţii drept unul dintre medicamentele cele mai promiţătoare pentru combaterea COVID-19. Un studiu efectuat în aprilie a arătat pacienţilor cu coronavirus tratat cu medicamentul antiviral remdesivir s-au recuperat în medie în 11 zile, comparativ cu 15 zile pentru cei care au primit un placebo.

Înseamnă că pacienţii tratati cu medicamentul au avut un timp de recuperare cu 31% mai rapid decât cei care au primit un placebo.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medicamente,
agentie,
autorizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.