Primul oraş din România care are transport public pe apă cu vaporaşul. Vezi cum arată - VIDEO

Postat la 31 mai 2016 1401 afişări

Primul oraş din România care are transport public pe apă cu vaporaşul. Vezi cum arată - VIDEO

Timişorenii au luat cu asalt vaporettele de pe Bega, care au fost inaugurate astăzi. Până la darea în folosinţă ca transport public, accesul călătorilor va fi gratuit.

După mai multe decenii, tradiţia transportului pe Canalul Bega va fi reluată în această vară, anunţă Regia Autonomă de Transport Timişoara. Primul pas oficial a fost făcut azi, de la ora 13, când RATT a început probele funcţionale ale sistemului de transport public de persoane cu vaporetto pe Bega. Plecarea s-a făcut de la terasa „Flora”, în ambarcaţiuni  fiind invitat să ia loc şi publicul călător interesat de cursele de pe Canalul Bega.

Cursele de la acest sfârşit de săptămâna, anunţă RATT, sunt pentru probe funcţionale, transportul în comun pe Bega cu vaporaşele urmând să fie deschis în această vară. Vor fi şapte vaporaşe, fiecare cu câte 50 de locuri.

Aceste ambarcaţiuni au fost lansate la apă în urmă cu două săptămâni.

Momentul lansării la apă a vaporaşelor

Pentru acest proiect, malurile Canalului Bega au fost reabilitate anul trecut, pe lungimea a zece kilometri. Au fost, de asemenea, amenajate nouă staţii de acostare, două rampe pentru intervenţii de urgenţă, 14 WC-uri ecologice (28 cabine WC), două pergole, şapte pontoane plutitoare, la care se adaugă podiumurile pe teren şi platformele în consolă, gradenele şi treptele de acces.conformtimpolis.ro

Cititi mai multe pe www.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primul-oras-din-romania-care-are-transport-public-pe-apa-cu-vaporasul-vezi-cum-arata-video-15398671
15398671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.