Primul demnitar pesedist cu avere confiscata: Dan Ioan Popescu

Autor: Mihai Mitrica Postat la 17 iulie 2011 143 afişări

Fostul ministru PSD Dan Ioan Popescu a calificat drept "aberanta" decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) privind confiscarea a peste 4 milioane de lei din averea sa, precizand ca va contesta hotararea.

ICCJ a dispus confiscarea a peste un milion de euro din averea sotilor Popescu, bani pe care acestia nu i-ar fi putut justifica, potrivit judecatorilor.

Fost ministru al industriilor in cabinetul Adrian Nastase, D.I. Popescu este primul demnitar in cazul caruia justitia decide confiscarea unei sume atat de insemnate, chiar in timp ce continua discutiile privind revizuirea Constitutiei, in sensul eliminarii prevederii care prezuma drept licita dobandirea oricarei averi.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, joi, in procesul privind averea dobandita de fostul ministru PSD Dan Ioan Popescu si sotia sa confiscarea a peste 4 milioane de lei, solutia putand fi contestata in termen de 30 de zile la un complet superior. ICCJ a dispus confiscarea sumei si obligarea persoanele cercetate sa plateasca aceasta suma la bugetul de stat in termen de 30 de zile de la ramanerea irevocabila a prezentei sentinte. In plus, cuplul Popescu trebuie sa plateasca 17.935 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primul-demnitar-pesedist-cu-avere-confiscata-dan-ioan-popescu-8502103
8502103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.