Primele operaţii la Marie Curie

Autor: Ioana Matei Postat la 30 septembrie 2013 52 afişări

Centrul de cardiochirurgie de la Marie Curie a inceput sa functioneze: primii copii au fost operati cu succes.

Cinci operatii au fost facute de o echipa de medici italieni, condusa de Profesorul Alessandro Frigiola, in cadrul unei misiuni pilot care a inceput la Spitalul Marie Curie pe 23 septembrie 2013 si s-a incheiat pe 26 septembrie.Medicii au realizat miercuri si prima interventie cardiologica la angiograf: unei fetite de 30 de ore i s-a facut o septostomie, procedura  de urgenta care i-a salvat viata oferindu-i mai mult timp pentru a ajunge la operatia de care are nevoie.

Aceste prime interventii au deschis activitatea chirurgicala in Centrul de excelenta pentru malformatii cardiace de la Spitalul Marie Curie. Misiunea medicala a fost organizata in cadrul pro¬gra¬mu¬lui de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice initiat de Ministerul Sanatatii, in coope¬rare cu Clinica San Donato din Milano si Asociatia Bambini Cardiopatici nel Mondo.Activitatea chirurgicala incepe anul acesta la Bucuresti cu misiuni medicale periodice si va deveni tot mai sustinuta si fluenta in perioada urmatoare. Echipa de la San Donato, care are experienta deschi¬derii multor centre similare in toata lumea, va sustine dezvoltarea centrului de la Marie Curie pentru urmatorii trei ani. Multumim Ministerului Sanatatii, initiatorul acestui program atat de necesar in situa¬tia in care sute de copii romani care nu pot fi tratati in tara sunt trimisi in strainatate pentru operatiile fara de care nu pot supravietui.

"E un inceput pentru un proiect de 3 ani care va creste numarul de pacienti operati in Ro¬ma¬nia de la 200-300 pe an la 700-800 de copii pe an. A fost o lipsa de incredere la inceput,  acum sper ca lumea intelege ca mergem mai departe oricate piedici ar aparea. Exista tot sprijinul de la cel mai inalt nivel si e foarte impoartant ca avem aici un management foarte activ”, a declarat Dr. Raed Arafat, Subsecretar de Stat la Ministerul Sanatatii. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
operatii,
incepere,
copii,
functionare,
succes,
medici
/actualitate/primele-operatii-la-marie-curie-11424156
11424156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.