Alegerile locale din Portugalia: Opoziţia socialistă câştigă detaşat

Postat la 30 septembrie 2013 38 afişări

Opoziţia socialistă a câştigat, duminică, alegerile municipale din Portugalia, învingând Guvernul de centru-dreapta aflat la putere, sancţionat pentru politica sa de austeritate.

Alegerile locale din Portugalia: Opoziţia socialistă câştigă detaşat

 "Aceste alegeri au un învingător clar, PS. Majoritatea alegătorilor şi-a exprimat de-a lungul ţării refuzul faţă de politica acestui Guvern", a declarat secretarul general al socialiştilor, Antonio Jose Seguro.

Premierul Pedro Passos Coelho a recunoscut, duminică seara, "înfrângerea naţională" a partidului său, PSD, care a ratat obiectivul de a păstra majoritatea primăriilor.

"PSD a înregistrat unul dintre cele mai proaste rezultate în alegerile municipale", a dezvăluit el, adăugând că această înfrângere este "preţul care trebuie plătit" pentru politica guvernamentală.

Passos de Coelho a afirmat că intenţionează să menţină austeritatea, "indispensabilă pentru a depăşi criza economică şi pentru a reinstaura încrederea şi pentru a relansa economia Portugaliei".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/alegerile-locale-din-portugalia-opozitia-socialista-castiga-detasat-11422708
11422708
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.