Traian Băsescu: Nu am spus că nu rămân un susţinător al proiectului Roşia Montană (VIDEO)

Postat la 29 septembrie 2013 131 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este în continuare un susţinător al exploatării resurselor minerale, că proiectul de la Roşia Montană e viabil din punct de vedere al preţului aurului şi că mint cei ce susţin că exploatarea cu cianuri e periculoasă sau că "ne pleacă aurul din ţară".

Traian Băsescu: Nu am spus că nu rămân un susţinător al proiectului Roşia Montană (VIDEO)

În acelaşi timp, el a spus însă că încearcă să se menţină neutru în dezbaterea despre proiectul Roşia Montană, fiindcă dacă el s-ar pronunţa, "70% din clasa politică ar avea un punct de vedere contrar". "Sunt un adept fără rezerve al relansării acestei industrii, de extragere de metale preţioase. Nu am spus că nu rămân un susţinător al proiectului Roşia Montană, dar când s-a creat această falie în societate am considerat că obligaţia mea e să am o atitudine neutră", a spus preşedintele, invitat la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV.

El consideră că protestul din Piaţa Universităţii "este unul curat, iar cel de la Roşia Montană este fabricat, chiar dacă pe fond au dreptate: oamenii aceia vor locuri de muncă". Din punctul lui de vedere, protestele contra proiectului ar putea avea un rezultat pur politic: "Dacă din stradă ar ieşi un partid curat, ar fi bine pentru clasa politică din România".

Băsescu a criticat însă "minciunile" pe care le vehiculează opozanţii protestului, arătând că "nu pleacă niciun gram de aur din ţară", că utilizarea cianurilor nu este periculoasă, din moment ce cianura "este este distrusă de razele soarelui", şi că "o altă minciună e că patru munţi vor fi retezaţi", fiindcă "doi sunt retezaţi la ora asta". El a spus că a avut o întâlnire cu Dragoş Tănase, directorul firmei Roşia Montană Gold Corporation, care i-a furnizat toate informaţiile, şi că săptămâna viitoare va începe o serie de conferinţe în care va prezenta informaţiile pe care le are despre proiect.

Preşedintele României este primul din seria invitaţilor de prestigiu cu care telespectatorii Pro TV se vor întâlni în noul sezon al emisiunii "După 20 de ani", în fiecare duminică, de la ora 10.00.

Emisiunea "După 20 de ani" integral:

Urmărește Business Magazin

/actualitate/traian-basescu-nu-am-spus-ca-nu-raman-un-sustinator-al-proiectului-rosia-montana-video-11418197
11418197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.