Artistul cu porcul lui: cu cât se vinde o lucrare contemporană la licitaţie (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 29 septembrie 2013 208 afişări

O revistă creată acum aproape treizeci de ani pentru iubitorii de artă a ajuns în această săptămână la licitaţie la casa Christie's. Valoarea totală a lucrărilor vândute la licitaţie a fost de 394.312 lire sterline (aproape 470.000 de euro).

Setul "Parkett: First Fifty Editions 1984-1997" a reunit nouăzeci şi cinci de lucrări create de diverşi artişti prezentaţi în revista Parkett special pentru numărul în care apăreau, pe care abonaţii aveau posibilitatea să le primească achitând o sumă suplimentară şi care se realizau, de regulă, în serii de câte şaizeci.

Printre artiştii care au colaborat de-a lungul timpului cu Parkett s-au numărat Andy Warhol, Jeff Koons sau Damien Hirst.

Lucrare de Andy Warhol - vândută cu 7.500 lire

Farfurie cu autograf de Jeff Koons - vândută cu 2.375 lire

Lucrare de Damien Hirst - vândută cu 3.500 lire

Balon-floare de Jeff Koons - vândut cu 1.406 lire

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/artistul-cu-porcul-lui-cu-cat-se-vinde-o-lucrare-contemporana-la-licitatie-foto-11415030
11415030
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.