Primarul Sectorului 6 renunţă la garduri. Le va înlocui cu ziduri de mici dimensiuni

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 iunie 2021 264 afişări

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, vrea să renunţe la gardurile din jurul spaţiilor verzi de pe domeniul public. Vor fi înlocuite cu ziduri de mici dimensiuni mai frumoase şi mai ieftine, susţine edilul sectorului bucureştean.

Primarul Sectorului 6 renunţă la garduri. Le va înlocui cu ziduri de mici dimensiuni

Primarul Ciprian Ciucu a prezentat pe Facebook o comparaţie între preţurile de achiziţie pentru gardurile montate în timpul fostei administraţii şi cele pentru zidurile de mici dimensiuni construite în ultimele luni.

„Garduri montate peste tot de fosta administraţie a PS6, preturi cu TVA: 212,8 lei metrul de gard metalic, înălţime - 0,8m (inclusiv montaj) şi 350 lei un panou de gard cu brevet. Ziduri de mici dimensiuni montate doar unde este cazul, de către actuala administraţia a PS6: 107,1 lei/inclusiv tva - ml de zid, înălţime - 0,45 (inclusiv montaj). Preţul include: săpat si turnat fundaţie, zidit bolţari, introdus armătură, turnat beton în interiorul bolţarilor, aplicat capace, materiale (bolţari, beton, armătura, chit, capace), manopera, transport”, scrie pe pagina de Facebook a primarului Ciucu.

Edilul şef al Sectorului 6 anunţă că s-a consultat cu specialiştii şi a decis să înlocuiască treptat toate gardurile de pe domeniul public.

„Gardurile metalice ţin mizerie, sunt inestetice, ruginesc şi ne creează o impresie copleşitoare de ţarc, ne îngrădesc şi nu simţim că trăim într-o lume liberă şi într-o societate deschisă. Acolo unde luăm gardurile, deoarece în zeci de ani s-a depus sol, odată cu dispariţia gardului, pământul riscă să se scurgă din cauza ploilor pe trotuar. După ce am analizat împreună cu peisagiştii pe care i-am angajat la ADP mai multe soluţii, am ajuns la concluzia că putem pune ziduri joase, estetice, cu o cromatică echilibrată, pe un rând sau pe două rânduri care să oprească răvărsarea noroiului şi să menţină solul pe care vom planta flori, iarbă, arbuşti”, a explicat Ciucu.

Primarul a mai anunţat că a căutat oferte pentru zidurile de mici dimensiuni şi că a găsit preţuri foarte bune. Zidurile vor fi montate de firme sau chiar de angajaţi Administraţiei Domeniului Public, a precizat Ciprian Ciucu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sectorul 6,
garduri,
ciprian ciucu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.