Primăria Bucureştiului spune că are bani ca să plătească dobânzile la obligaţiunile de la bursă şi că pentru aprilie şi mai deja a plătit

Postat la 17 iunie 2019 39 afişări

În acelaşi timp, primăria spune că aşteaptă de la guvern 800 milioane de lei pentru municipiul Bucureşti prin rectificare bugetară.

Primăria Bucureştiului spune că are bani ca să plătească dobânzile la obligaţiunile de la bursă şi că pentru aprilie şi mai deja a plătit

Primăria Bucureşti spune că în lunile aprilie şi mai a realizat plata dobânzilor câtre deţinătorii obligaţiu­nilor de 2,2 mld. lei pe care Capitala le are la bursa de la Bucureşti şi că datoria publică a municipiului Bucureşti şi implicit serviciul acesteia constituie o categorie de cheltuieli prioritară.

„Politica municipiului Bucureşti în ceea ce priveşte datoria publică locală este una conservatoare, cu limite de prudenţă mult mai stricte decât cele impuse de cadrul legislativ. Serviciul datoriei publice pentru anul în curs, şi anume totalitatea dobânzilor, comi­sioa­nelor şi ratelor de capital scadente pe parcursul acestui an, reprezintă 5,75% din media veniturilor curente a ultimilor trei ani“, a transmis PMB la solicitarea ZF.

Primarul Gabriela Firea a afirmat recent că Primăria Bucureşti este în „faliment nedeclarat“, ceea ce a reprezentat un semnal de alarmă pentru investitorii în obligaţiuni PMB listate la Bucureşti, iar o astfel de afirmaţie, politică sau nu, poate tulbura pieţele financiare.

„În ciuda realizării sub aşteptări a veniturilor, au fost achitate la scadenţă toate ratele de capital, dobânzile şi comisioanele datorate până în prezent, reprezentând peste 75% din serviciul datoriei aferent anului curent. În lunile ce urmează, ratele de capital, dobânzile şi comisioanele scadente până la finele anului 2019 reprezintă numai 25% din serviciul datoriei publice anuale şi vor fi de asemenea achitate la termen către creditori“, spune PMB.

Pentru anul 2020 datoria publică reprezintă sub 20% din media veniturilor curente a ultimilor trei ani, menţionează reprezentanţii PMB. Ei spun că guvernul condus de Viorica Dăncilă va aloca 800 milioane de lei municipiului Bucureşti prin rectificare bugetară.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
primarie,
dobanzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.