Cum a reuşit o tânără să strângă suficienţi bani pentru a se retrage la pensie înainte de a împlini 30 de ani

Autor: Mircea Nica Postat la 16 iunie 2019 1359 afişări

Cum a reuşit o tânără să strângă suficienţi bani pentru a se retrage la pensie înainte de a împlini 30 de ani

J.P. Livingston, o femeie din generaţia millennials cu vârsta de 28 de ani, a economisit doua milioane de dolari, chiar dacă trăieşte în New York City, conform Business Insider.

Ea a avut un prim loc de muncă în domeniul finanţelor, iar pana la sfârşitul primului an câştigul salarial a fost de 100.000 de dolari. Livingston a reuşit să economisească 70% din salariul său, iar din suma pe care a strâns-o, 40% i-a investit şi 60% i-a economist. Când a primit o majorare anuală, în loc să-şi majoreze limita de cheltuieli, a economisit diferenţa pentru pensionare.

„Când m-am gândit la pensionarea anticipată în timp ce lucram, eram foarte epuizată. Mi-am imaginat că aş vrea să stau pe canapea, să mănânc bomboane şi să dorm până târziu," a spus J.P. Livingston.

Livingston a început să scrie un blog de personal-finance, „The Money Habit", deoarece subiectul a fost de interes pentru ea de ani de zile. În august 2016 a început sa srie pe blog şi a acoperit tot, de la investiţii şi economisire, la planificarea pentru pensionarea anticipată. Astfel, în 2017, după ce a atras câţiva cititori, a cercetat modul în care ceilalţi îşi valorificaseră blogurile.

Comisioanele afiliate, în care ea face referire la un produs sau o afacere pe blog şi pentru care primeşte un procent din vânzare sau un comision de la acea companie în cazul în care un cititor face o achiziţie, a fost o oportunitate mare. Prin urmare, această strategie i-a adus un câştig de 60.162 de dolari anul trecut.

Aproape de sfârşitul anului, Livingston a început să adauge anunţuri pe site, ceea ce i-a adus un câştig lunar de 1.000 - 2.000 de dolari. Din cauza faptului că a început să folosească anunţuri spre sfârşitul anului, câştigurile suplimentare în 2017 au fost de 2.164 de dolari.

„Mai devreme în acest an am avut un copil. Eram complet offline pentru trei luni, dar blogul a generat peste 14.000 de dolari în acel moment", a spus Livingston.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reusita,
bani,
pensie,
retragere,
tanara

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.