Primăria Braşov a solicitat o finanţare europeană de 100 mil. euro pentru construirea unui spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 23 decembrie 2022 3947 afişări

Primăria Braşov a solicitat o finanţare europeană de 100 mil. euro pentru construirea unui spital de boli infecţioase şi pneumoftiziologie

Primăria municipiului Braşov a depus o cererea de finanţare de 491,4 mil. lei (aproximativ 100 mil. euro), fără TVA, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea unui spital clinic de boli infecţioase şi pneumoftiziologie. Proiectul face parte din Pilonul V: Sănătate şi rezilienţă instituţională, Componenta 12: Sănătate, Investiţia: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică: I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă.

’’Braşovul are o şansă foarte mare să ofere din 2026 aceleaşi condiţii de spitalizare şi tratament ca orice spital din Europa, cel puţin în cazul acestor specialităţi. Avem nevoie de un spital nou pe zona aceasta, în condiţiile în care spitalul de infecţioase funcţionează acum într-o fostă baie communală, iar spitalul de pneumologie, în nişte foste vile turistice. Este un proiect care a trecut prin toate etapele de verificare, astfel că avem toate şansele ca spitalul să fie construit până la sfârşitul lui 2026’’, a spus Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Proiectul urmează să fie dezvoltat în zona Bartolomeu (CATTIA), în vecinătatea centurii ocolitoare a municipiului şi a străzii Institutului, lângă viitorul spital regional. Spitalul se va construi pe un teren cu o suprafaţă totală de 76.781 mp şi va fi compus din patru corpuri. Organizarea spaţiilor va fi flexibilă, în aşa fel încât anumite saloane să poată acomoda câte 2 paturi, în cazuri excepţionale. Spitalul va avea un număr de 257 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 22 de paturi pentru structura de spitalizare de zi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
brasov,
construire,
boli,
primarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.