Preţurile petrolului continuă să scadă, pe fondul creşterii producţiilor din Rusia şi OPEC

Postat la 28 mai 2018 188 afişări

Preţurile petrolului şi-au continuat pierderile pe fondul declaraţiilor Arabiei Saudite şi a Rusiei prvind creşterea producţiei de petrol cu 1 milion de barili/zi, în timp ce Statele Unite continuă să caute noi exploatări, relatează Reuters.

Preţurile petrolului continuă să scadă, pe fondul creşterii producţiilor din Rusia şi OPEC

Preţurile pe piaţa petrolieră au crescut constant începând cu anul 2017, preţul ţiţeiului Brent ajungând la recordul ultimilor ani în această lună, la peste 80 de dolari/baril. Creşterea a fost generată de o reducere a producţiei din partea OPEC, dar şi de o creştere a cererii la nivel global.

Recent, preţurile ţiţeiului au scăzut din nou, în contextul unor temeri din ce în ce mai mari legate de o piaţă cu ofertă prea mare. Astfel, cotaţiile contractelor futures ale ţiţeiului Brent s-au situat luni la preţul de 75,35 de dolari/baril, înregistrând o scădere cu 1,09 dolari de la închiderea anterioară a şedinţei de tranzacţionare, iar pe piaţa americană preţul US West Texas Intermediate a ajuns la 66,69 dolari/baril, în scădere cu 1,19 dolari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.