Preţul unei cafele în Venezuela a crescut cu 285.614% într-un an

Postat la 06 decembrie 2018 117 afişări

Guvernul Venezuelei a majorat recent salariile, însă oamenii din Venezuela, în loc să sărbătorească, cumpără bunuri cât de repede se poate înainte ca hiperinflaţia din această ţară să scumpească inevitabil produsele, scrie Bloomberg.

Preţul unei cafele în Venezuela a crescut cu 285.614% într-un an

Cu alte cuvinte, salariile mărite sunt în aceeaşi măsură veşti proaste în care sunt veşti bune. Asta înseamnă că banii vor fi tipăriţi mai repede, dar banca centrală şi mediul de business vor reacţiona.

 

Aşadar, la o săptămână după a 6-a mărire a salariului minim în Venezuela în 2018, nu este nicio surpriză că preţul unei cafele s-a dublat. Efectele se văd cel mai bine în rata de schimb a monedei naţionale a Venezuelei, bolivarul, pe pieţele negre. Bolivarul s-a scufundat la un nou minim faţă de dolar, la o rată de schimb de 526 de bolivari pentru un dolar.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venezuela,
pret,
crestere,
salarii,
bloomberg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.