Preţul petrolului îşi reia scăderea

Postat la 27 august 2018 84 afişări

Preţurile petrolului şi-au reluat luni scăderea, ţiţeiul Brent coborând cu 0,33 de procente, până la 75,8 dolari/baril, iar ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a înregistrat o scădere de 0,40%, până la 68,42 dolari/baril.

Preţul petrolului îşi reia scăderea

„Scăderea numărului platformelor extractoare de petrol din SUA, dar şi declinul din săptămâna trecută al acţiunilor americane, susţin preţurile petrolului pe fondul unui război comercial SUA-China, care ar putea diminua creşterea globală şi poate avea un impact asupra cererii de petrol”, a declarat Stephen Innes, şeful diviziei de tranzacţionare pentru Asia-Pacific la compania de brokeraj Oanda Singapore, citat de Reuters.

Săptămâna trecută, companiile extractoare de petrol şi gaze au redus nouă instalaţii de foraj, ajungând la un număr total de 860 - cea mai mare reducere din mai 2016, a anunţat vineri compania de servicii energetice Baker Hughes.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.