Creşterea profitului din industrie al Chinei decelerează pentru a treia lună consecutivă

Postat la 27 august 2018 51 afişări

Creşterea profitului firmelor industriale din China a înregistrat în luna iulie o decelerare pentru a treia lună consecutivă, acesta fiind un alt indiciu că cererea din cea de-a doua cea mai mare economie din lume scade, chiar dacă presiunea comercială din SUA se stabilizează, realtează Reuters.

Creşterea profitului din industrie al Chinei decelerează pentru a treia lună consecutivă

Reducerea consumului, creşterea ratelor de creditare, costurile de finanţare ridicate şi intensificarea tensiunilor comerciale chinezo-americane sunt de aşteptat să pună presiune în continuare pe câştigurile China Inc în următoarele luni. Profiturile industriale în luna iulie au crescut cu 16,2% faţă de anul precedent la 515,12 miliarde de yuani sau 74,94 miliarde de dolari, decelerând de la avansul de 20% în iunie, au arătat luni datele Biroului Naţional de Statistică (BNS) din China, scrie agenţia de ştiri Reuters.

Creşterea profitului a încetinit în luna iulie, pe măsură ce creşterea preţurilor din industrie s-a temperat, a subliniat He Ping, un oficial al Biroului Naţional de Statistică, într-o declaraţie care însoţeşte datele.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.