TRUFELE, diamantele pământului. 45 de câini concurează la PRIMUL concurs naţional de căutat TRUFE în ring. Cât costă un kilogram

Postat la 26 august 2018 462 afişări

45 de câini de diverse rase participă, duminică, la Cluj-Napoca, la „Trufarium”, primul concurs naţional de căutat trufe în ring. Câinii caută trufe negre îngropate la 5 centimetri în pământ, transmite corespondentul Mediafax. Kilogramul de trufe negre costă 50 de euro, iar cele albe se vând cu preţuri cuprinse între 1.000 şi 5.000 de euro

TRUFELE, diamantele pământului. 45 de câini concurează la PRIMUL concurs naţional de căutat TRUFE în ring. Cât costă un kilogram

Organizatorul concursului, Ioana Pop, a declarat presei că, în cadrul competiţiei, au loc trei probe, liberă, aport şi pe echipe, la care participă căţeii înscrişi.

”Concursul TRUFARIUM, primul concurs naţional de căutat trufe în ring, se desfăşoară pe trei categorii de vârstă şi trei probe – baby: până la 7 luni inclusiv – probă liberă; junior: între 8 şi 12 luni – probă liberă şi probă aport; adulţi, căţei mai mari de 1 an – probă liberă şi probă aport, animalele participând şi la proba pe echipe.

Participă 45 de căţei din toată ţara de diverse rase, veniţi din Hunedoara, Bistriţa, Piatra Neamţ, Giurgiu sau Sălaj care trebuie să caute 8 trufe îngropate la o adâncime de 5 cm la proba individuală şi 14 trufe la proba de echipe. Căţelul caută trufa, sapă după ea cu lăbuţele şi o aduce stăpânului, sunt trufe de sezon, trufe negre, dar sunt dresaţi şi pentru trufa albă, unde tehnica este diferită, căţelul găseşte trufa şi stăpânul trebuie să sape după ea”, a spus Ioana Pop.

Potrivit acesteia, kilogramul de trufe negre costă 50 de euro, iar cele albe se vând cu preţuri cuprinse între 1.000 şi 5.000 de euro.

Trufele sunt ciuperci comestibile, iar din cauza faptului că se găsesc foarte greu, acestea mai sunt numite ”diamantele pământului”, fiind foarte scumpe. Sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate reţete, în cele mai extravagante restaurante şi au forma unui tubercul de cartof, rotundă sau ovoidă. 

În trecut, la găsirea lor se foloseau porcii, dar din cauză că aceştia mâncau trufele, s-a trecut la folosirea câinilor special dresaţi, toate trufele ajungând, astfel, în coşul culegătorului şi în meniul diverselor restaurante de lux.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.