Asociaţia Producătorilor de Medicamente, apel către MS pentru calculul diferenţiat al taxei clawback

Postat la 27 august 2018 35 afişări

Taxa clawback aplicată uniform medicamentelor ieftine şi celor scumpe este principala cauză a dispariţiei de pe piaţă a tratamentului necesar bolnavilor cronici, susţine APMGR, care face un apel către autorităţi şi le cere să fie introdus calculul diferenţiat.

Asociaţia Producătorilor de Medicamente, apel către MS pentru calculul diferenţiat al taxei clawback

“Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR) face un nou apel către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor Publice pentru a introduce imediat modul de calcul diferenţiat al acestei taxe (clawback, n.r), care poate asigura accesul la tratament a milioane de români în condiţii de impact minim asupra cheltuielilor publice”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de APMGR.

Sursa citată mai precizează că taxa clawback are un impact mult mai puternic asupra medicamentelor cu preţ scăzut, prin urmare acestea ajung să aibă un preţ sub costul de producţie şi sunt scoase din fabricaţie sau oprite de la comercializare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.