Preşedintele OSCE: Reţinerea observatorilor constituie un "act de sabotaj"

Postat la 29 mai 2014 26 afişări

Preşedintele în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Didier Burkhalter, a afirmat, miercuri, că reţinerea observatorilor în estul Ucrainei constituie un "act de sabotaj", în contextul în care o echipă a acestei organizaţii a fost dată dispărută.

Preşedintele OSCE: Reţinerea observatorilor constituie un "act de sabotaj"

 Într-un comunicat, Burkhalter afirmă că reţinerea unor membri ai Misiunii speciale a OSCE pentru monitorizarea situaţiei din Ucraina "nu poate fi tolerată" şi constituie "un act de sabotaj" contra "eforturilor internaţionale de ajutorare a Ucrainei pentru depăşirea crizei".

Didier Burkhalter cere ca observatorii OSCE reţinuţi să fie eliberaţi "imediat şi fără condiţii".

Organizaţia cu sediul la Viena a anunţat, marţi, că a pierdut contactul cu o echipă de patru observatori - un danez, un estonian, un turc şi un elveţian - care ar fi fost arestaţi în cursul serii de luni de către separatişti proruşi la un punct de control.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-osce-retinerea-observatorilor-constituie-un-act-de-sabotaj-12661332
12661332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.