Preşedintele Iohannis: „Plata ratelor se amână cu până la 9 luni, atât pentru companii, cât şi pentru oamenii simpli”

Autor: Ioana Matei Postat la 25 martie 2020 895 afişări

Preşedintele Iohannis: „Plata ratelor se amână cu până la 9 luni, atât pentru companii, cât şi pentru oamenii simpli”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a revenit astăzi cu declaraţii referitoare la contextul actual.

„Am constatat că la nivelul Guvernului există multe proiecte foarte bune, multă implicare şi dorinţă de a rezolva problemele astfel încât românii şi firmele româneşti să treacă bine prin această criză. Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înţeles că românii au probleme imense, dar şi firmele. Dorim să revenim cu soluţii şi pentru oamenii simpli, dar şi pentru economia românească, pentru firmele româneşti, pentru a nu sacrifica mai mult decât este absolut necesar în această criză. Criza se va termina şi ne dorim ca atunci să repornim economia, să revenim la o viaţă normală pe care ne-o dorim cu toţii.”

Preşedintele Iohannis spune că a convenit cu Guvernul asupra a două măsuri:

1. Se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgenţă pe două paliere: - rectificare bugetară pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate; - apoi, vor fi alocaţi bani pentru românii care nu mai pot merge la serviciu - este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor, pentru a suplini banii care se acordă pentru şomaj tehnic;

2. Guvernul este pregătit ca mâine să dea Ordonanţă de Urgenţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă - pe de o parte, petnru persoane fizice, dar şi pentru firmele din România. La cererea celor care au datorii la bănci, plata se poate amâna până la 9 luni - până la finalul anului. „Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni”, a spus Preşedintele României.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
amanare,
plati,
rate,
companii,
firme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.