Preşedintele CE: Politicienii să se dea la o parte când sunt acuzaţii de corupţie sau decizii de integritate

Postat la 04 februarie 2013 18 afişări

Comisia Europeană aşteaptă să constate în continuare progrese în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, dar şi ca politicienii să ofere un exemplu "dându-se la o parte" atunci când există acuzaţii de corupţie sau decizii privind integritatea, a declarat preşedintele CE, Jose Manuel Barroso.

"Cu noua situaţie politică, un nou guvern şi un nou Parlament, trebuie accelerat procesul de reformă. Vrem să vedem progrese în continuare legat de independenţa justiţiei şi aşteptăm ca politicul, politicienii, să dea un exemplu dându-se la o parte, atunci când există decizii privind integritatea sau acuzaţii de corupţie", a spus Barroso, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta.

Oficialul european a adăugat că CE aşteaptă să vadă progrese şi în cazul numirilor în "posturi cheie" din justiţie.

CE a modificat textul raportului MCV publicat miercuri, formula "dintre persoanele nou-numite în funcţia de ministru, trei erau cercetate penal pentru fapte de corupţie" fiind înlocuită cu "în rândul noilor miniştri există două cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal".

Raportul MCV preciza, în varianta publicată miercuri, că noul Guvern de la Bucureşti şi-a reiterat obiectivul de a lupta împotriva corupţiei, dar trei dintre noii miniştri erau cercetaţi penal, iar cerinţele constituţionale, inclusiv suspendarea din funcţie a unui ministru în cazul trimiterii în judecată, vor trebui aplicate în integralitate

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Preşedinte,
CE,
Politicienii
/actualitate/presedintele-ce-politicienii-sa-se-dea-la-o-parte-cand-sunt-acuzatii-de-coruptie-sau-decizii-de-integritate-10541770
10541770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.