Premiul Nobel pentru Pace,decernat Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare

Postat la 06 octombrie 2017 32 afişări

Campania Internaţională pentru Abolirea Armelor Nucleare (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, ICAN) a primit, vineri, 6 octombrie, Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2017, a anunţat Comitetul Nobel Norvegian.

Premiul Nobel pentru Pace,decernat Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare

Comitetul a transmis că premiul a fost acordat ICAN "pentru munca depusă cu rolul de a atrage atenţia cu privire la consecinţele umanitare catastrofale ale folosirii armelor nucleare şi pentru eforturile extraordinare de a reuşi să obţină interzicerea acestor arme prin intermediul tratatatelor".

Potrivit propriei descrieri, ICAN este o coaliţie care reuneşte organizaţii non-guvernamentale din peste 100 de ţări, fiind în mod oficial lansată anul 2007.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.