Povestea omului de afaceri care a donat 7,5 miliarde de dolari. De ce a renunţat omul la averea adunată toată viaţa

Autor: Andra Stroe Postat la 15 iunie 2019 270 afişări

Azim Premji, în varstă de 73 de ani, preşedinte al Wipro Ltd., cea de-a patra companie de servicii IT din India, a donat recent suma de 7.5 miliarde de dolari pentru o fundaţie de caritate. Se spune că este cea mai mare donaţie pentru fapte caritabile din istoria ţării, potrivit thinkinghumanity.com.

Povestea omului de afaceri care a donat 7,5 miliarde de dolari. De ce a renunţat omul la averea adunată toată viaţa

GoodNewsNetwork raportează că Wipro Ltd. a fost fondată de tatăl lui Azim în 1945. A avut începuturi modeste, dar acum valoarează miliarde. Premji se clasifică drept al doilea cel mai bogat om din India, potrivit Bloomberg. Cu toate acestea, el este preocupat îndeosebi să îşi dedice moştenirea actelor filantropice.

Premji a anunţat la jumătatea lunii martie că va oferi 7.5 miliarde dolari Fundaţiei Azim Premji. Fundaţia caritabilă dedicate educaţiei a fost lansată în 2001. Până în prezent, Premji a donat organizaţiei o sumă de 21 de miliarde de dolari. 

El a fost responsabil de 80% din „cea mai mare" donaţie privată a ţării (peste 1,4 milioane de dolari) în 2018. 

Preşedintele Wipro Ltd. a fost, de asemenea, primul cetăţean indian care a semnat intrarea în organizaţia de binefacere a lui Bill şi Melinda Gates şi a lui Warren Buffet, organizaţie în care intră cei mai bogaţi oameni din lume şi care are ca scop donarea a cel puţin jumătate din averea lor pentru caritate. Dacă iniţial averea sa se ridica la 22,6 miliarde de dolari, după donaţiile făcute el mai deţine 4,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Fundaţia Premji va folosi o mare parte din ultima donaţie pentru a construi o nouă universitate în nordul Indiei. Fondurile vor fi, de asemenea, folosite pentru a tripla anumite ramuri ale forţei de muncă din domeniul educaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
donatie,
caritate,
om de afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.