Dedicat consultanţei

Postat la 19 iunie 2019 64 afişări

În 2014, anul apariţiei sale în catalogul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, Alex Milcev era partener în cadrul departamentului de asistenţă fiscală al EY România şi coordonator al aceluiaşi departament din Republica Moldova. Managerul lucrează astăzi tot în cadrul EY, fiind însă lider al diviziei de consultanţă fiscală şi juridică.

Dedicat consultanţei

Cum aţi descrie evoluţia dvs. profesională după apariţia în catalogul 100 TINERI MANAGERI DE TOP?

Anul 2015 a reprezentat un moment important în cariera mea profesională întrucât am preluat conducerea diviziei de consultanţă fiscală şi juridică din cadrul EY România. A conduce o echipă de peste 200 de profesionişti presupune asumarea unei serii de noi provocări şi, în acelaşi timp, deschiderea către alte oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională.

Ce efect a avut asupra carierei dvs. apariţia în catalogul 100 Tineri manageri de top?

Apariţia mea în topul celor 100 tineri manageri a fost percepută ca o recunoaştere a contribuţiei mele şi a echipei EY la dezvoltarea mediului de afaceri din România. 

Care a fost, din punctul dvs. de vedere, cel mai important moment din businessul românesc din ultimii ani (cei de după apariţia în catalog)?

Greu de identificat un singur moment general valabil pentru mai multe segmente de business, dar dacă iau primul lucru care îmi trece acum prin minte, probabil ar fi momentul OUG 114.  Desigur, nu pentru motive lăudabile, ci pentru un sentiment brusc, neplăcut şi profund de nesiguranţă şi de impredictibilitate provocat în mediul de afaceri de această ordonanţă. Şi nu mă refer aici doar la sectoarele din economie direct afectate, ci la sentimentul general. De la acel moment lucrurile s-au mai îmbunătăţit, dar repararea prejudiciului intangibil de încredere cauzat între mediul de afaceri şi guvern va mai dura.

Cum aţi caracteriza noua generaţie de tineri manageri?

Cred că sunt mai multe asemănări decât se crede, în general, între generaţia nouă şi generaţiile anterioare de manageri. Ambiţia de a reuşi, drive-ul, perseverenţa şi flexibilitatea sunt printre caracteristicile universale ale unui manager de succes. Iar generaţia nouă, cu siguranţă, nu face excepţie de la aceste aspecte. În plus, aş spune că uneori tinerii manageri par chiar mai bine adaptaţi lumii noastre în continuă schimbare, care se mişcă din ce în ce mai rapid. E o trăsătură extrem de importantă pentru a naviga cu succes riscurile şi oportunităţile din lumea de afaceri de azi.

În ediţia de anul acesta a catalogului 100 Tineri manageri de top, care va fi disponibilă începând cu 1 iulie, continuăm demersul de a-i aduce în prim-plan pe tinerii câştigători ai competiţiei bazate pe curaj, dedicare şi muncă susţinută.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.