Povestea fondatorului Primark, cel mai nou brand de modă din România, care a atras toţi bucureştenii la mall

Autor: Andra Stroe Postat la 18 decembrie 2022 6593 afişări

Povestea fondatorului Primark, cel mai nou brand de modă din România, care a atras toţi bucureştenii la mall

Retailerul internaţional de modă Primark a deschis săptămâna aceasta primul magazin din România în centrul comercial ParkLake din Bucureşti, în urma unei investiţii de 10 milioane de euro. În urma extinderii pe plan local, compania ajunge la a 15-a piaţă internaţională.

Noua inaugurare face parte din planurile de extindere în Europa Centrală şi de Est (ECE), unde marca deţine deja magazine în Polonia, Republica Cehă şi Slovenia. Primark a anunţat şi deschiderea celui de-al doilea magazin în Bucureşti, în centrul comercial AFI Cotroceni, care va fi inaugurat în 2023.

Noul magazin Primark din ParkLake Bucureşti se întinde pe o suprafaţă de 3.700 de metri pătraţi, împărţită pe două etaje şi va aduce clienţilor din România.

Primark este un retailer de modă internaţional cu peste 70.000 de angajaţi în 15 ţări din Europa şi SUA. Brandul a fost înfiinţat în Irlanda în 1969 sub denumirea Penneys.

Cel care a pus bazele companiei, în urmă cu doar 50 de ani, este Arthur Ryan.

 

Arthur Ryan s-a născut pe 18 iulie 1935 în Cork, Irlanda. Ulterior, familia s-a mutat în Dublin, unde el a urmat cursurile şcolii Synge Street CBS. După ce a emigrat la Londra, Ryan a lucrat pentru retailerul de modă Carr & McDonald. S-a întors apoi în Dublin şi s-a angajat în cadrul lanţului de retail Dunnes Stores.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brand,
fondator,
bucuresti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.