Portugalia ar putea semna un acord preventiv cu UE, după încheierea bailout-ului de 78 miliarde euro

Postat la 24 februarie 2014 30 afişări

Portugalia ar trebui să semneze un acord de precauţie cu Uniunea Europeană pentru a-şi asigura revenirea cu suces pe pieţele financiare după finalul programului de bailout convenit în 2011, care se va încheia în luna mai, consideră fostul ministru al Finanţelor Fernando Teixeira dos Santos.

Portugalia ar putea semna un acord preventiv cu UE, după încheierea bailout-ului de 78 miliarde euro

 "Aşa-numitul program de precauţie ar fi mai potrivit", a declarat Teixeira dos Santos într-un interviu acordat Bloomberg.

El a explicat că, prin încheierea unui acord preventiv, Portugalia ar demonstra că are sprijinul partenerilor din UE, ceea ce ar rezulta în costuri de finanţare mai scăzute.

Guvernul din care a făcut parte Teixeira dos Santos a încheiat în aprilie 2011 un acord de finanţare externă de 78 miliarde euro cu FMI şi UE, însoţit de măsuri de precauţie şi reforme structurale.

În prezent, fostul ministru de Finanţe a revenit la cariera academică, fiind profesor de economie la Universitatea din Porto.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/portugalia-ar-putea-semna-un-acord-preventiv-cu-ue-dupa-incheierea-bailout-ului-de-78-miliarde-euro-12137633
12137633
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.