Debut bun pentru PlayStation 4

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 23 februarie 2014 52 afişări

Sony Corp. a vândut peste 5,3 milioane de console PlayStation 4, de la lansarea acestora pe piaţă în noiembrie anul trecut, peste estimările companiei, care se pregăteşte să le introducă şi pe piaţa japoneză, în această lună.

Debut bun pentru PlayStation 4

Cererea pentru consolele de jocuri este un factor pozitiv pentru directorul general Kazuo Hirai, care în această lună a anticipat că grupul va înregistra pierderi nete de 1,1 miliarde dolari, în condiţiile în care divizia producătoare de televizoare este pe cale să marcheze al zecelea an consecutiv de pierderi.

PlayStation 4, cu un preţ de 399 de dolari, prima consolă de jocuri lansată de Sony în ultimii şapte ani, a recâştigat poziţia de lider pe piaţa americană de la Xbox One a Microsoft, datorită preţului mai mic cu 100 de dolari faţă de aceasta.

"Interesul pentru PS4 continuă să crească. Sunt încântat că atât de mulţi clienţi din întreaga lume continuă să aleagă PS4 ca cea mai bună consolă de jocuri", a declarat Andrew House, director general al diviziei de jocuri la nivel mondial.

Hirai, fost şef al diviziei de jocuri a Sony, a spus la preluarea funcţiei de CEO, în 2012, că această divizie, alături de dispozitivele mobile şi produsele video sunt pilonii redresării Sony. Compania japoneză a anunţat în această lună că va vinde divizia de PC-uri, neprofitabilă, şi că va elimina circa 5.000 de locuri de muncă.

Vânzările de PS4 au fost aproape duble faţă de ale celui mai apropiat competitor, potrivit datelor NPD Group, citate de Sony. Vânzările combinate ale PS4 şi PS3 au depăşit toate celelalte platforme de jocuri, în luna ianuarie. PlayStation 4 şi Xbox One concurează cu consola Wii U a companiei japoneze Nintendo, aflată pe piaţă de peste un an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/debut-bun-pentru-playstation-4-12133884
12133884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.