Moda primăverii 2014: luxul sportiv

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 22 februarie 2014 545 afişări

O ţinută sport poate fi foarte elegantă, par să considere casele de modă, care propun pentru sezonul de primăvară/vară colecţii inspirate din echipamentul purtat de sportivi din diverse discipline, scrie Financial Times.

Moda primăverii 2014: luxul sportiv

Articolele vestimentare propuse combină uşurinţa în purtare a echipamentului sportiv cu materiale rezervate îmbrăcăminţii de lux, pentru o notă de dinamism. Creatorul casei Pucci, Peter Dundas, a realizat o ţinută de seară cu pantaloni scurţi argintii care amintesc de şortul boxerului, o geacă cu material argintiu de paraşută sau a transformat ghete de box în botine cu toc. Casa Gucci are în colecţia sa tricouri de plasă şi treninguri de mătase cu lame, iar DKNY a prezentat hanorace din neopren.

La rândul său, Marc Jacobs a inclus în gama Marc by Marc Jacobs geci inspirate de cele purtate de jucătorii de baseball, lucrate însă din mătase, Balenciaga are în colecţia sa şorturi elegante, în timp ce Fendi oferă pantaloni de jogging din mătase. Această tendinţă cuprinde şi accesoriile, casele de modă creând şi pantofi eleganţi pentru purtat în piscină, pantofi sport ori rucsacuri de piele.

Un motiv pentru care casele de modă s-au inspirat din echipamentul de sport pentru colecţiile lor îl reprezintă, spun experţii în domeniu, creşterea cererii din partea clienţilor lor cu un stil de viaţă stresant, care caută haine elegante şi confortabile. Stilul "lux sportiv" nu va dispărea prea repede, ci chiar va câştiga noi adepţi, sunt de părere specialiştii.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/moda-primaverii-2014-luxul-sportiv-12130326
12130326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.