Porsche provoacă Tesla. Maşina electrică care se încarcă în doar 15 minute

Autor: Florin Casota Postat la 15 septembrie 2015 2652 afişări

Porsche provoacă Tesla. Maşina electrică care se încarcă în doar 15 minute

Porsche a dezvăluit maşina concept electrică, Mission E, în cadrul târgului auto de la Frankfurt. Mission E este capabilă să atingă 100 de kilometri pe oră în doar 3,5 secunde, depăşind noua generaţie Porsche 911, care atinge aceeaşi viteză în 4,2 secunde, informează Bloomberg.

Maşina de 600 de cai putere are o autonomie de peste 500 de kilometri şi în doar 15 minute bateria se încarcă până la 80%. Modelul Supercharge al celor de la Tesla are nevoie să stea conectat la priză 30 de minute şi are o autonomie de 270 de kilometri.

Maşina concept a celor de la Porsche utilizează un sistem electric de 800 de volţi. Acest lucru ar ajuta la reducerea timpului de încărcare, dar şi la reducerea greutăţii automobilului, susţin reprezentanţii companiei. De asemenea, maşina are sisteme complexe de "eye-tracking" şi unul de control cu gesturi, utilizând şi holograme care îi permit şoferului să folosească aplicaţiile.

Reprezentanţii Porsche nu au precizat dacă sau când un automobil ca Mission E va fi produs. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/porsche-provoaca-tesla-masina-electrica-care-se-incarca-in-doar-15-minute-14713059
14713059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.