Acord de 1,9 mld dolari între bănci din SUA şi reclamanţi civili, privind manipularea pieţei CDS

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 14 septembrie 2015 53 afişări

Cele mai mari bănci prezente pe Wall Street, precum Bank of America şi Barclays, au încheiat un acord preliminar cu reclamanţi civili, în valoare de 1,87 miliarde de dolari, pentru închiderea unui litigiu în care sunt acuzate că au manipulat piaţa instrumentelor derivate CDS, relatează MarketWatch.

Un număr de 12 bănci au acceptat să plătească reclamanţilor 1,87 de miliarde de dolari, instituţiile financiare fiind Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, Goldman Sachs Group, HSBC Holdings, J.P. Morgan, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland Group şi UBS Group.

Investigaţiile autorităţilor de reglementare din Statele Unite şi Statele Unite referitoare la manipularea de către instituţiile financiare a pieţei derivatelor numite credit-default swaps (CDS-uri).

În procesul civil, un grup de investitori acuză băncile, precum şi International Swaps and Derivatives Association şi furnizorul de date Markit Group că s-au asociat pentru a bloca accesul unor companii concurente, inclusiv burse, pe piaţa CDS-urilor.

Piaţa CDS-urilor, care sunt contracte de asigurări pentru riscul de default al datoriilor aflate în posesia investitorilor, este dominată de mult timp de marile bănci.

Procesul trebuie să stabilească dacă băncile şi-au coordonat eforturile pentru a împiedica sau întârzia accesul altor operatori, care doreau ca CDS-urile să fie tranzacţionate pe platforme deschise, unde preţurile ar fi fost mai transparente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BĂNCI,
CDS,
/actualitate/acord-de-1-9-mld-dolari-intre-banci-din-sua-si-reclamanti-civili-privind-manipularea-pietei-cds-14711541
14711541
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.