Diferenţa de preţuri între apartamentele din centrul Bucureştiului şi cele mărginaşe s-a accentuat

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 14 septembrie 2015 208 afişări

Diferenţa între preţurile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu şi premium al Capitalei şi preţurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe a crescut în ultimele 12 luni cu peste 20%, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale şi de Nord ale Bucureştiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât preţul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginaşe.

În luna august a acestui an, pretenţiile proprietarilor de apartamente din segmentul mediu şi premium au rămas aceleaşi, însă valorile medii solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe au scăzut cu 5,66%, de la 53.000 de euro la 50.000 de euro. Astfel, diferenţa dintre preţurile solicitate pe cele două segmente distincte de piaţă a crescut într-un an cu peste 20%, până la 17.000 de euro.

Comparativ cu luna iulie a acestui an, în august, preţurile solicitate au înregistrat o scădere de 1,68%. Proprietarii au solicitat preţuri mai mici cu 1.000 de euro, atât pentru apartamentele din centrul, semicentrul şi Nordul Capitalei, cât şi pentru cele din zonele mărginaşe. Aşadar, preţurile medii solicitate în august pe cele două segmente de piaţă s-au menţinut la aceeaşi distanţă înregistrată în luna precedentă.

În timp ce preţurile solicitate au consemnat o uşoară scădere în august faţă de iulie, volumul de oferte a crescut. Luna trecută, proprietarii au scos pe piaţă un număr total de 3.639 de oferte, cu 3,11% mai multe decât în iulie. Din totalul de 3.639 de apartamente scoase la vânzare, 1.692 sunt situate în centrul, semicentrul şi Nordul Capitalei, iar 1.947 se află în zonele mărginaşe. Comparativ cu august 2014, volumul total de oferte din luna august a acestui an a înregistrat o creştereimportantă, de 75,96%.

HomeFinders este prima companie de consultanţă imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reuneşte o echipă de 15 consultanţi specializaţi în cele mai importante zone rezidenţiale ale Bucureştiului.

Compania propune un model de consultanţă imobiliară în premieră în România, de unică reprezentare, şi îşi asistă clienţii de-a lungul întregului proces de achiziţie a unei locuinţe în cele mai bune condiţii posibile. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania oferă acces la toate ofertele rezidenţiale disponibile în Bucureşti, precum şi la detalii despre acestea, previzionări online, analize şi statistici. De la înfiinţare, HomeFinders a asistat achiziţii de o valoare totală de peste 30 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
APARTAMENTE,
PREŢURI,
/actualitate/diferenta-de-preturi-intre-apartamentele-din-centrul-bucurestiului-si-cele-marginase-s-a-accentuat-14711478
14711478
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.