Ponta: Noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL

Postat la 02 martie 2014 36 afişări

Premierul Victor Ponta a reacţionat, duminică, la declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV privind necesitatea ca premierul, dacă vrea să schimbe guvernul, să vină mai întâi la Cotroceni pentru a-i cere preşedintelui un nou mandat.

Ponta: Noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL

"Domnul Traian Băsescu, prin declaraţiile făcute, nu face decât să îşi confirme iresponsabilitatea. Îi reamintesc lui Traian Băsescu ca în Constituţia României se definesc clar, la articolul 110, condiţiile în care Guvernul îşi pierde mandatul. De asemenea, îi reamintesc faptul că am anunţat deja că noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL", a spus Victor Ponta.

"Voi merge marţi în Parlament doar pentru schimbarea compoziţiei politice, conform articolului 85 din Constituţie. Aşadar, nu exista niciun rol al preşedintelui în actuala procedură! Nu am mai mult ce să comentez declaraţiile preşedintelui. Săptămâna viitoare vom avea un nou guvern, cu o majoritate solidă şi stabilă, care să continue lucrurile bune pe care le-am făcut până acum."

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Pro TV că la instalarea unui guvern nu se aprobă doar miniştrii, ci şi un nou program, iar Parlamentul trebuie să se pronunţe legat de componenţa guvernului şi de programul de guvernare schimbat. Prin urmare, "dacă vrea să respecte democraţia, modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier. Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atunci încalcă Legea fundamentală şi atac decizia Parlamentului la Curtea Constituţională", a spus Băsescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-noul-guvern-va-continua-cu-programul-de-guvernare-al-usl-12177470
12177470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.