PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la 9 martie

Postat la 01 martie 2014 192 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 23 februarie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea până la 9 martie

BANAT

Până la 5 martie va fi o vreme chiar deosebit de caldă, abaterea pozitivă a temperaturii faţă de mediile multianuale specifice urmând a fi de până la 8-9 grade, astfel că valorile diurne mediate vor fi de 13-15 grade, iar cele minime nocturne de 3-5 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte în special în perioada 4 - 6 martie.

CRIŞANA

Regimul termic se va menţine peste ce ar fi normal la sfârşit de iarnă şi început de primăvară calendaristică, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 10-12 grade. Spre sfârşitul intervalului se estimează o scădere de temperatură către valori mai apropiate de mediile climatologice specifice. În privinţa minimelor nocturne, sunt de aşteptat valori mai coborâte în ultimele zile, când, în orele dimineţilor, vor fi în medie 0-2 grade. În restul timpului, temperatura minimă va fi în medie de 2-4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi din nou în creştere în perioada 4 - 8 martie.

TRANSILVANIA

Până în jurul datei de 5 martie, vremea va fi în încălzire, determinând temperaturi mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an; ziua vor fi în medie 7-12 grade, iar noaptea doar izolat, cu precădere în depresiunile din estul regiunii, vor mai fi valori uşor negative. O scădere de temperatură este probabilă şi pentru sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitaţii, predominat ploaie, va creşte în special în jurul datei de 5 martie.

MARAMUREŞ

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la sfârşitul lunii februarie şi prima decadă de martie, astfel că media maximelor va fi de 10-12 grade, iar a minimelor de 1-3 grade. În perioada 7 - 9 martie sunt estimate valori mai apropiate de mediile multianuale, cu temperaturi uşor negative noaptea. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere.

MOLDOVA

Regimul termic va fi peste cel mediu climatologic, fiind de aşteptat medii ale temperaturilor maxime între 5 şi 10 grade şi valori termice în general pozitive noaptea. Va creşte probabilitatea pentru ploi slabe.

DOBROGEA

Regimul termic va fi peste cel climatologic normal, fiind de aşteptat ziua în medie între 7 şi 11 grade, iar noaptea între 2 şi 5 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi în perioada 5 - 8 martie.

MUNTENIA

Regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel că media maximelor va fi de 9 la 12 grade, iar a minimelor de 1-4 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 4 martie.

OLTENIA

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei din an, astfel că ziua vor fi în medie 9 la 12 grade, iar noaptea 1 la 4 grade. Probabilitatea de ploaie va creşte după data de 3 martie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-pana-la-9-martie-12172663
12172663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.