Hai să-ţi arăt Colosseumul noaptea

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 01 martie 2014 79 afişări

Popularitatea de care se bucură unele muzee le aduce acestora venituri frumoase, dar le şi îndepărtează unii potenţiali vizitatori, deranjaţi de aglomeraţie. Pentru aceştia, scrie New York Times, agenţii de turism sau chiar muzeele însele aranjează vizite la ore când cei dornici să admire exponatele nu se calcă pe picioare.

Hai să-ţi arăt Colosseumul noaptea

La New York, spre exemplu, Museum of Modern Art oferă posibilitatea unei vizite de şaizeci de minute înainte sau după orele de program, cu condiţia ca doritorii să se strângă în număr de cel puţin zece. Muzeul Guggenheim organizează Art After Dark, în care anumite expoziţii sunt deschise după încheierea programului de vizitare, iar Intrepid Sea, Air & Space Museum chiar primeşte familii şi grupuri de copii supravegheaţi ce pot rămâne peste noapte în interior.

La Londra, Natural History Museum, organizează des evenimente pentru vizitatorii care preferă să vină după ora de închidere. Vizite pe înserat se organizează şi la Roma, la Colosseum, atât în arenă, cât şi în tunelele de dedesubt, unde aşteptau să intre în luptă animalele şi gladiatorii. Cei ce ţin să admire capodoperele unor artişti celebri ca Rafael, Leonardo da Vinci sau Caravaggio au şi ei ocazia să o facă la ore cu foarte puţină lume.

Revenind pe continentul american, la Washington, turiştilor organizaţi în grupuri de zece sau mai multe persoane li se oferă posibilitatea unei vizite de o oră înainte de începerea programului sau după terminarea lui la Newseum, pentru a vedea istoria jurnalismului în fotografii şi diverse exponate speciale, cum ar fi bucăţi din Zidul Berlinului.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/hai-sa-ti-arat-colosseumul-noaptea-12172183
12172183
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.