Ponta îl acuză pe Daniel Funeriu că i-a pus la cale scandalul de plagiat

Postat la 19 iunie 2012 27 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi dimineaţă, întrebat dacă scandalul de plagiat în care este implicat a fost regizat de la Cotroceni, că "şi ultimul copil îşi dă seama" cine îi spunea "dottore", el precizând că fostul ministru Daniel Funeriu este sursa anonimă.

Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă, indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate. Revista nu a publicat părţile din text vizate de acuzaţia de plagiat.

Premierul l-a acuzat pe consilierul prezidenţial Daniel Funeriu că a mers la Munchen, unde s-a fi întâlnit cu reprezentantul revistei Nature, căruia i-ar fi transmis, în calitate de "sursă anonimă", acuzaţiile de plagiat la adresa sa. "Apreciez că nimeni din presa română nu a acceptat direct să se bage în această mizerie şi a fost nevoie de acest aranjament al lui Funeriu, care a mers la Munchen, s-a întâlnit cu reprezentantul revistei la Munchen, le-a spus că el e sursa anonimă. E ca «B.D. la munte şi la mare»", a spus Ponta.

Prim-ministrul a adăugat că va renunţa la titlul de doctor dacă se va stabili, de către comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei, că a greşit trecând la sfârşitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, şi nu în subsolul paginii. Întrebat dacă are de gând să demisioneze din funcţia de premier, aşa cum au făcut şi alţi demnitari străini acuzaţi de plagiat, Ponta a spus că va demisiona din această demnitate doar dacă va face ceva împotriva intereselor României sau ale unei persoane.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-il-acuza-pe-daniel-funeriu-ca-i-a-pus-la-cale-scandalul-de-plagiat-9760327
9760327
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.