Ponta face glume la Viena despre Patapievici. La Bucureşti, "Mişcarea Papioanelor" protestează

Postat la 18 iunie 2012 97 afişări

Premierul Victor Ponta, aflat în Austria, a avut o discuţie amicală cu directorul Institutului Cultural Român din Viena, Carmen Bendovski, aflată la Forumul economic România-Austria, pe care a întrebat-o de ce protestează şeful ICR, Horia-Roman Patapievici, din moment ce el nu vrea să îl schimbe din funcţie.

"De ce protestează domnul Patapievici, că nu vreau să-l schimb?", a întrebat Ponta, zâmbind. Directorul Institutului Cultural Român din Viena a răspuns de asemenea zâmbind: "Nu ştiu, mă vedeţi pe mine cu papion?". Premierul a continuat dialogul: "Nici eu nu port (papion-n.r.). Domnul Patapievici rămâne, nu înţeleg de ce protestează".

Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, că Institutul Cultural Român va trece de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Senatului, decizia fiind justificată de premierul Victor Ponta prin faptul că instituţia era "mult prea politizată".

La iniţiativa Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate, susţinătorii Institutului Cultural Român şi protestatarii de pe strada Arthur Verona au anunţat că se vor organiza în "Mişcarea Papioanelor". Protestatarii cu papion se vor întâlni luni, între orele 19:00 - 19:30, pe trotuarul din faţa sediului Institutului Cultural Român din Bucureşti, cerând retragerea ordonanţei de urgenţă, respectarea mandatului actualei conduceri ICR (până în ianuarie 2013), menţinerea unei conduceri a Institutului Cultural Român din rândul intelectualilor, promovarea şi finanţarea proiectelor pe criterii de profesionalism şi fără intervenţii şi decizii politice.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-face-glume-la-viena-despre-patapievici-la-bucuresti-miscarea-papioanelor-protesteaza-9757645
9757645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.