Ponta: Banii din listarea Electrica vor fi lăsaţi companiei, pentru infrastructura cu Moldova

Postat la 02 iunie 2014 23 afişări

Suma pe care Guvernul o va obţine în urma listării la bursă a Electrica, de circa o jumătate de miliard de euro, nu va intra în bugetul de stat, ci va fi lăsată companiei pentru a o utiliza la construirea infrastructurii energetice care leagă România de Republica Moldova, a declarat premierul Ponta.

Ponta: Banii din listarea Electrica vor fi lăsaţi companiei, pentru infrastructura cu Moldova

 Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în cadrul discursului susţinut la o conferinţă cu tema securităţii în regiunea Mării Negre.

"Am decis ca resursele financiare pe care le vom obţine în urma IPO (oferta publică iniţială-n.r.) nu vor fi incluse direct în buget, aşa cum desigur şi-ar dori majoritatea membrilor Cabinetului, ci le vom lăsa în companie pentru a le investi în infrastructura care conexează România cu Moldova”, a spus Ponta.

În opinia lui, aceasta este una dintre deciziile politice pe care Guvernul le poate lua, iar o asemenea sumă, pe care o estimează a fi undeva la jumătate de miliard de euro, şi-ar dori-o şi ministrul Cercetării, şi ministrul Educaţiei, şi ministrul Sănătăţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-banii-din-listarea-electrica-vor-fi-lasati-companiei-pentru-infrastructura-cu-moldova-12677725
12677725
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.