Ponta a discutat cu Juncker despre propunerea României pentru funcţia de comisar european

Postat la 18 iulie 2014 27 afişări

Premierul Victor Ponta a discutat, vineri, cu Jean-Claude Juncker, preşedintele ales al Comisiei Europene, despre propunerea României pentru ocuparea funcţiei de comisar european, spunându-i că prima opţiune este portofoliul Agriculturii, iar oficialul de la Bruxelles a luat act de această propunere

Ponta a discutat cu Juncker despre propunerea României pentru funcţia de comisar european

 Preşedintele CE l-a informat pe Ponta că va discuta cu toţi premierii din statele UE, pentru a prelua toate propunerile privind componenţa viitoarei Comisii Europene. Ulterior, Juncker va transmite statelor membre propunerile sale cu privire la portofoliile care le revin în perspectiva viitoarei Comisii, informează Guvernul.

Executivul precizează totodată că, potrivit legii, toate procedurile aferente trebuie derulate strict de către Guvern, cu informarea Parlamentului.

"Conform legii, după acest anunt, Guvernul va urma toate procedurile necesare, inclusiv informarea Parlamentului României. Potrivit Tratatului de la Lisabona, precum şi potrivit Legii 373/2013, privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, Guvernul este cel care trebuie să deruleze toate aceste proceduri şi va acţiona în consecinţă", mai transmite Executivul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-a-discutat-cu-juncker-despre-propunerea-romaniei-pentru-functia-de-comisar-european-12942011
12942011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.