Polonia nu va mai derula privatizări semnificative şi vrea să păstreze controlul companiilor mari

Postat la 04 iulie 2014 37 afişări

Guvernul Poloniei vrea să păstreze controlul asupra companiilor importante şi nu va mai derula vânzări de active la scară largă, urmând în schimb să încurajeze dezvoltarea locală şi internaţională a acestora, a declarat un secretar de stat al Trezoreriei, citat de cotidianul Wall Street Journal.

Polonia nu va mai derula privatizări semnificative şi vrea să păstreze controlul companiilor mari

 Vânzarea de participaţii la companiile de stat a ajutat bursa de la Varşovia să intre în top 10 la nivel european în funcţie de capitalizarea companiilor listate, guvernul polonez fiind autorul unor oferte publice iniţiale mari.

Astfel, listarea asigurătorului PZU a fost a doua ca valoare la nivel european în 2013, cu 1,99 miliarde de euro, în timp ce intrarea pe bursă a companiei miniere JSW a atras 1,35 miliarde de euro în 2011, pe locul patru în Europa în anul respectiv.

Volumele de tranzacţionare pentru acţiunile acestor companii au fost, însă, reduse, în parte pentru că statul a păstrat participaţii mari la companii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/polonia-nu-va-mai-derula-privatizari-semnificative-si-vrea-sa-pastreze-controlul-companiilor-mari-12888776
12888776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.