Reţeaua Facebook, investigată în Marea Britanie în cazul manipulării emoţiilor utilizatorilor săi

Postat la 02 iulie 2014 79 afişări

Autoritatea britanică pentru protecţia datelor, The Information Commissioner's Office (ICO), a declanşat o anchetă pentru a determina dacă Facebook a încălcat legislaţia în vigoare în cadrul experimentului său prin care a manipulat emoţiile resimţite de aproape 700.000 dintre utilizatorii săi.

Reţeaua Facebook, investigată în Marea Britanie în cazul manipulării emoţiilor utilizatorilor săi

 "Am ridicat această chestiune în legătură cu Facebook şi vom colabora cu omologii noştri din Irlanda pentru a afla mai multe în legătură cu împrejurările" în care a fost făcut acest studiu, a declarat un purtător de cuvânt al ICO, miercuri, pentru AFP.

Reprezentanţii ICO au spus că este prea devreme să precizeze ce aspecte legale a încălcat Facebook prin realizarea acestui experiment, conform Financial Times.

Totodată, publicaţia Financial Times precizează că în această anchetă va fi implicată şi autoritatea responsabilă cu protecţia datelor din Irlanda, întrucât sediul european central al reţelei Facebook se află la Dublin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reteaua-facebook-investigata-in-marea-britanie-in-cazul-manipularii-emotiilor-utilizatorilor-sai-12878194
12878194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.